pühapäev, 12. jaanuar 2014

Kaunite huulte saladus



Kuna talvel vajavad meie õrnad huuled erilist hoolitsust, otsustasime just oma esimeses postituses kirjutada huulte hoolitsusest.

Kindlasti tuleb paljudel talviti kokku puutuda kuivade ja lõhenenud huultega. Kahjuks meiegi pole suutnud sellest hoiduda. Seetõttu hakkasimegi katsetama erinevaid viise kuidas sellele probleemile lahendus leida.

Täna jagame teiega enda peal testitud nippe, mis aitavad kindlasti astuda sammu hoolitsetud huulte heaks.





Mesi on ülikasulik kuna omab bakterite, viiruste ja seente vastast toimet. Mett on väga kasulik sisse süüa, kui ka kehale määrida. Määri huuled meega kokku ja hoia peal umbes 30 minutit. Peale seda võid mee maha pesta, kuid loomulikult võid ka ööseks peale jätta.





Hambahari on ideaalne abimees surnud naharakkude eemaldamiseks huultelt. Igal hommikul ja õhtul masseeri huuli niiske hambaharjaga.



Huulte koorimine on väga oluline ,tee seda üks kord nädalas. Väga heaks koorijaks on mee- ja suhkru segu ning mee- ja kohvi segu.





Huulepalsam on pea igapäevaselt meie asendamatu kaaslane. Kuid pidev kemikaale täis topitud huulepalsami kasutamine võib viia nõiaringi. See on tingitud parafiini sisaldavate huulepulkade,  -palsamite ja -võiete poolt. Selle tulemusena pead oma huuli pidevalt niisutama. Seetõttu soovitamegi teil valmistada endale ise looduslikest ainetest huulepalsam.

Mee-piparmündi huulevõie:

Pane kuumuskindlasse anumasse kaks supilusikatäit nisuiduõli, üks supilusikatäis mesilasvaha ja üks supilusikatäis mett. Aseta anum veega poolenisti täidetud poti sisse, pane tulele ja lase ainetel segades sulada. Kui kõik koostisained on ühte sulanud, võta potid tulelt ja lisa segule kolm tilka piparmündi eeterlikku õli. Sega hoolega ning vala meelepärasesse anumasse ja jäta tahenema.



Väga oluline on hoolitsetud huulte puhul ka see, et neid ei tohi närida ning väljas olles limpsida, sest külm ilm ja tuul teevad asja veelgi hullemaks!

Head katsetamist!

Eliise & Kaire







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar